header banner
Default

De kern Yana (38), de manager van Lotto Dstny, zegt: "Ik doe mee als beginner Ik voel me nog meer vereerd door onze atleten


Table of Contents

    Yana Seel is bij Lotto-Dstny Ladies – het damesteam van Lotto – Chief Business Officer. Ze ontfermt zich over alles wat tot het niet-sportieve hoort : marketing, communicatie, aantrekken sponsors, enz. En, misschien verrassend, ze zat eigenlijk nog nooit op een racefiets. Paardrijden en lopen waren haar sportieve ding. Voor Iedereen Flandrien sprong de 38-jarige manager toch op haar Ridley, en schreef ze zich in voor het programma ‘beginner’.

    En hoe loopt het ?

    “Ik probeer te volgen. Ik ben een week later dan de anderen gestart. Ik had tot dusver nog nooit veel gefietst en ben dus een beginner. Ik moet proberen die trainingsschema’s in mijn drukke agenda in te plannen. Eer ik op mijn fiets kan stappen, is het vaak al negen uur ’s avonds. En als ik dan aan zo’n rit op de hometrainer moet beginnen, is het toch wel afzien. Ik wou een van de langere trainingen van twee uur ook buiten afwerken, maar toen was het plots zeer slecht weer. En 120 minuten met de fiets op je smarttrainer is heel, heel lang. Wat een verschil met lopen overigens, waar je met een half uurtje al een mooie training hebt. Mijn respect voor het wielrennen groeit alleen maar.”

    Je bent manager in een profteam, helpt jouw deelname aan Iedereen Flandrien om de rensters nog beter te begrijpen?

    “Zeker. Ik snap nu bijvoorbeeld veel beter waarom die in de bus voor de start zo met details rond hun kleding bezig zijn. Onderweg kunnen ze niets meer veranderen. Ik weet nu ook nog beter waarom schoenplaatjes perfect moeten staan. Dat lijkt een kleinigheid, maar als ze net niet juist zijn afgesteld, heb je gegarandeerd voet- en knieproblemen.”

    Wat denk je, hou je dit twaalf weken vol?

    “Ik heb die ambitie ja, het gaat lukken. Het wordt wel een kwestie van goed inplannen in de agenda. Ik ben nu bijvoorbeeld Milaan-Sanremo op de agenda staan, en moet in Italië zijn. Het wordt niet makkelijk, maar op karakter en een goede planning moet me dat lukken.”

    (gfr)

    Sources


    Article information

    Author: Amanda Eaton

    Last Updated: 1703544962

    Views: 1075

    Rating: 3.9 / 5 (42 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Amanda Eaton

    Birthday: 1920-09-11

    Address: 24328 Ryan Park, Smithmouth, SD 74848

    Phone: +3827114126996883

    Job: Environmental Engineer

    Hobby: Meditation, Beekeeping, Reading, Pottery, Cross-Stitching, Astronomy, Surfing

    Introduction: My name is Amanda Eaton, I am a talented, dear, strong-willed, vivid, rich, Precious, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.