header banner
Default

HABERLER: Melissa Vargas kontrat sorusuna cevap verdi!


Table of Contents

    Filenin Sultanları ile unutulmaz bir yaz geçiren Melissa Vargas, FIVB Voleybol Milletler Ligi ve CEV Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilmişti.

    A Milli Kadın Voleybol Takımı ile FIVB Voleybol Milletler Ligi'ni ve ardından CEV Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Melissa Vargas, Filenin Sultanları'nın 2024 Paris Olimpiyast Oyunları'na katılmasında da büyük pay sahibi olmuştu. 

    Fenerbahçe Opet'ten ayrılarak Çin ekibi Tianjin Bohai Bank ile 2025-26 sezonuna kadar sözleşme imzalayan Melissa Vargas, Volley News'e özel açıklamalarda bulundu. Vargas, Fenerbahçe'den ayrılma sürecini anlatırken Tianjin Bohai Bank'a transfer olma nedenini anlattı. Vargas son günlerde tartışma konusu haline gelen kontrat süresiyle ilgili sorulan soruya da yanıt verdi.

    Melissa Vargas'ın Volley News'e verdiği röportajdan öne çıkanlar şu şekilde:

    Melissa, kaseti geri saralım ve senin başlangıcından başlayalım. Voleybolla ilgili en eski anılarınız neler?

    "Çocukken sporu hep sevdim. Sekiz yaşıma kadar beyzbol ve basketbol oynadım, o zaman beni denemeye davet eden bir okul öğretmeni sayesinde voleybolla tanıştım. Daha ilk antrenmanda bu disipline aşık oldum ve tanıdıkça daha da hevesli hale geldim. Daha sonra, 12 yaşındayken, Havana'ya taşınmak ve Küba milli takımına katılmak için memleketim Cienfuegos'tan ayrıldım. Çok hızlı bir şekilde geliştim ve 13 yaşımda büyükler milli takımında ilk maçıma çıkma şansını elde ettim."

    Melissa Vargas, Çine transfer olma nedenini açıkladı Kontrat sorusuna cevap

    Yeteneklerinizin diğer oyunculardan daha üstün olduğunu ne zaman fark ettiniz?

    "Yetenekli olduğumu çok erken fark ettim çünkü diğer oyunculardan daha hızlı geliştiğimi fark ettim. Ayrıca antrenmanları seviyordum ve her gün yeni bir şey öğrenmeye hevesliydim."

    Avrupa'ya geldiğinizde çok gençtiniz. Nasıl oldu da Çek Cumhuriyeti'nde oynamak için Küba'dan ayrıldın?

    "O sezon (2015-2016) Rusya'daki Uralochka'ya gitmem gerekiyordu ama Küba Federasyonu aniden beni Çek Cumhuriyeti'ne göndermeye karar verdi; federasyonun her şeye, oyuncularının nerede oynayacağına bile karar verdiği bir dönemdi. Sonunda Prostejov'a annemin eşliğinde gittim. ilk yurtdışı deneyimimde onun yanımda olması her şeyi kolaylaştırdı."

    Peki voleybol kariyeriniz nasıl devam etti? Ve Küba Federasyonu ile neler oldu?

    "Prostejov'daki sezonun sonunda omzumla ilgili sorunlar yaşamaya başladım ve bir operasyon gerekti. Benim için çok karmaşık bir dönemdi çünkü Küba Federasyonu'ndan yeterli desteği alamıyordum. Milli takımla antrenman kampına gitmeyi reddettikten sonra dört yıl men cezası aldım. Üstelik ülkeyi terk etmeme de izin verilmedi. Şanslıydım ki kısa bir süre sonra beni temsil eden SB Community benimle temasa geçti ve hem rehabilitasyonumda hem de cezamın sona erdirilmesi sürecinde bana yardımcı oldu. Onların yardımları sayesinde, bir buçuk yıl sonra nihayet özgürdüm. Pasaportlarımızı alır almaz ailemle birlikte Küba'dan ayrılarak Belgrad'a gittik ve orada bireysel antrenmanlarıma başladım. Bu arada Volero Zürih ile ilk sözleşmemi imzaladım. Voleybol hayallerimi geliştirmeye devam edebildiğim için çok mutluydum."

    Melissa Vargas, Çine transfer olma nedenini açıkladı Kontrat sorusuna cevap

    İsviçre'den Türkiye'ye. Fenerbahçe'ye transfer olmak sizin için ne kadar önemliydi?

    "Rekabetçi bir ligde oynayan ve düzenli olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılan böylesine görkemli bir kulübe gelmek benim için çok önemliydi. Size çalışmak için en iyi koşulları sunan ve harika oyuncularla birlikte antrenman yapma fırsatı veren bir kulüp. Buraya geldiğimde, etkili antrenmanlar ve üst düzey maçlar sayesinde kendimi çok geliştireceğimi biliyordum."

    2022-2023 sezonunda Tianjin ve Fenerbahçe'yi kendi liglerinde zafere taşıdınız. Bu zaferlerden sonra ne gibi duygular hissettiniz?

    "Rekabet etmeyi seven ve her zaman kazanmak isteyen biri olarak bu sonuçlardan gerçekten çok mutluyum. Çok çalışmanın her zaman karşılığını aldığını bilmek beni tatmin ediyor. Ve geçen sezon çok sıkı çalıştık. Tek kusurumuz Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi finaline çıkamamış olmamızdı; ancak sonuna kadar mücadele ettik ve şüphesiz her şeyimizi verdik. Her zaman daha iyisini yapmak mümkün ama bu arada hem galibiyetlerden hem de mağlubiyetlerden ders çıkarmaya çalışıyorum."

    Türkiye Sultanlar Ligi veya Çin Süper Ligi'nin en iyi kulüplerinde oynarken özgüven ve karakter çok önemlidir. Bize biraz zihniyetinizden bahsedin.

    "Her zaman profesyonel bir voleybolcu olmak istedim ve küçük yaşlardan itibaren hedeflerime ulaşmak için çok çalıştım. Hâlâ da onlara ulaşmak için elimden geleni yapıyorum. En iyisi olmak istiyorsanız, gayretli, motive, ısrarcı olmalı ve bir oyuncuyu belirleyen tüm yönler üzerinde sürekli çalışmalısınız: fiziksel, zihinsel, teknik ve taktik."

    2021 yılında Türk vatandaşlığı aldınız ve geçtiğimiz Mayıs ayında nihayet milli takımda ilk maçınıza çıkabildiniz. Neden özellikle 'Filenin Sultanları' ile oynamayı seçtin?

    "Büyük uluslararası turnuvalara katılabilmek için güçlü bir milli takımın parçası olmak istedim. Bu müsabakalarda oynamak her zaman hayalim olmuştur. Başlangıçta Sırbistan federasyonu benimle temasa geçti, ancak süreç yavaştı ve profesyonelce takip edilmiyordu: bu nedenle, zaman geçtikçe, o sırada orada oynadığım için Türkiye'yi seçtim. Türk Federasyonu gerekli tüm evrak işlerini hızlı bir şekilde halletti; bu nedenle yaptıkları için onlara minnettarım."

    Melissa Vargas, Çine transfer olma nedenini açıkladı Kontrat sorusuna cevap

    Türkiye ile ilk yazınız VNL ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyalar ve Paris 2024 Olimpiyatları'na katılımla sona erdi. İyi geçtiğini söyleyebiliriz, değil mi?

    "Elbette elde ettiğimiz sonuçlardan son derece mutlu ve memnunum. Birçok cephede meşguldük ama tüm hedeflerimize ulaştık. Bu yaz gösterdiğimiz performanslar beni gururlandırdı, aynı zamanda çok birlik içinde bir grup olduğumuzu gösterdik."

    Bu yaz bireysel ödülleri topladınız. Başarılarınızın arkasında ne kadar çalışma var?

    "Milli takımda oynamak için iki yıl beklemem gerekti; bu süre zarfında kendimi önümdekilere hazırladım. Takımın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için formda olmak istedim: En iyi fiziksel kondisyona ulaşmak ve becerilerimi geliştirmek için özellikle yaz boyunca çok çalıştım çünkü elimden gelenin en iyisini yapmazsam, kulüplerle geçirdiğim sezonun ardından uluslararası bir sezonla yüzleşmenin zor olacağını biliyordum. Bu yüzden, mevcut tüm zamanı bireysel gelişim üzerinde çalışmak için kullanmaya çalıştım. Bu şekilde, bir hedefe ulaştığınızda, yardım edemezsiniz ama muazzam bir mutluluk hissedersiniz ve bir sonraki adımı hedeflemek için teşvikiniz olur."

    Tianjin'deki üçüncü sezonunuz başlamak üzere. Çin'i nasıl buluyorsunuz? Yerel yaşama ve kültüre uyum sağlamak zor oldu mu?

    "Birkaç nedenden dolayı iyi uyum sağladım. Kulüp için çalışan insanlar, personel ve oyuncular çok iyi ve arkadaş canlısı ve ilk günden itibaren beni kollarını açarak karşıladılar. Tercümanım Samanta ihtiyacım olan her konuda bana yardımcı oluyor. Genel olarak, harika bir iş ahlakına sahip ve her antrenmanda çok kararlı bir takım buldum. Onlar sayesinde kendimi çok geliştirdim. Ayrıca yeni kültürler tanımayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum: Bunu bir insan olarak büyümenin de bir yolu olarak görüyorum."

    Neden son sezonlarda Çin'de, özellikle de Tianjin'de oynamayı tercih ettiniz?

    "Çünkü burada oynarken gelişimim muazzam oldu. Hem müsabakalar hem de antrenmanlar seviyemi yükseltmeme yardımcı oldu. Ayrıca, bir sezon boyunca iki güçlü kulübün bir araya gelmesiyle performansımın daha iyi olduğunu fark ettim. Tianjin, Çin milli takımının neredeyse tüm oyuncularının oynadığı çok hırslı bir takım. Daha önce de söylediğim gibi onlarla çok iyi anlaşıyorum."

    2023-2024 sezonunun ikinci yarısı için planlarınız neler?

    "Şu anda hedefim çok çalışmak ve Tianjin ile katılacağım müsabakaları kazanmak. Çin'deki sezon sona erdiğinde, bir sonraki hedefimi öğreneceğim."

    Melissa Vargas, Çine transfer olma nedenini açıkladı Kontrat sorusuna cevap

    Geçmişinize bakacak olursak birçok altın madalya, şampiyonluk, kupa, MVP unvanı ve en iyi skorer ödülleri kazandınız. Peki eksikliğini hissettiğiniz ve listeye eklemek istediğiniz bir şey var mı?

    "Hâlâ ulaşmak istediğim pek çok hedef var: öncelikle oynadığım kulüplerde ve sonra da milli takımda her şeyi kazanmak. Eminim ki bu sadece bir başlangıç ve daha birçok başarı gelecek. Ancak tüm hayallerimi gerçekleştirebilmem için her zaman hedeflerime odaklanmam ve kararlılığımı asla kaybetmemem gerekiyor."

    Son olarak, voleybol dünyasına miras olarak ne bırakmak istersiniz?

    "Genç kadın sporcular için bir ilham kaynağı olmak isterim: Umarım benim başardıklarımı görerek, hiçbir engelin onları durdurmasına izin vermeden hayallerini geliştirebilirler, eğlenebilirler ve yollarının tadını çıkarabilirler. Kişisel bir başarının başkaları için bir teşvik unsuru haline geldiğinde çok daha değerli olduğuna inanıyorum."

    Melissa Vargas, Çine transfer olma nedenini açıkladı Kontrat sorusuna cevap

    Sources


    Article information

    Author: Mark Rush

    Last Updated: 1702546803

    Views: 849

    Rating: 4.4 / 5 (67 voted)

    Reviews: 99% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Mark Rush

    Birthday: 1938-03-03

    Address: 5540 Booth Manors, Michaelbury, CT 57268

    Phone: +4001658827756404

    Job: Article Writer

    Hobby: Pottery, Camping, Cooking, Singing, Basketball, Telescope Building, Traveling

    Introduction: My name is Mark Rush, I am a venturesome, candid, unwavering, unswerving, irreplaceable, esteemed, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.