header banner
Default

Bitvavo kan je helpen bij je belastingaangifte op deze manier


Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker, toch? Bitvavo is het met de Belastingdienst eens. De Nederlandse cryptobeurs heeft een tool geïntroduceerd waarmee je je gemakkelijker bij kunt houden wat je de Belastingdienst verschuldigd bent.

🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €20,- gratis crypto naar keuze Advertentie Bitvavo

Belastingrapport via Bitvavo

In een persbericht schrijft Bitvavo dat het met Blockpit heeft samengewerkt. Dit bedrijf specialiseert zich in het maken van belastingrapporten voor crypto-investeerders. Met de tool moet je binnen enkele minuten al je belasting kunnen aangeven. De software van Blockpit heeft een keuring van Big Four-boekhouder KPMG doorstaan, en worden bovendien voortdurend bijgewerkt om aan de wet te voldoen.

Volgens de Nederlandse exchange kun je gemakkelijk de gegevens van je digitale valuta importeren – vermoedelijk slaat dat op walletadressen en handelsinformatie. Het systeem werkt voor de belastingsystemen van verschillende landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

In deze landen is vaak een belastingstelsel op basis van het werkelijke rendement op je activa geldig, daar heb je dus alle transactie-informatie voor nodig. Vermoedelijk kun je dus zelfs als je belasting betaalt op het reële rendement de software gebruiken. Naast voor je belastingaangifte kun je het ook gebruiken als Certificaat van Oorsprong voor de bank.

Sterker nog, de tool werkt zelfs voor coins die je op externe wallets en andere crypto exchanges hebt staan. Veel blockchains zijn transparant, waardoor je slechts de walletinformatie nodig hebt om transactiedetails en walletinhoud te achterhalen.

Je kunt het rapport aanvragen door op je Bitvavo-account naar je transactiegeschiedenis te gaan. Op de knop rechtsboven staat ‘Belastingrapport via Blockpit’. Klanten van Bitvavo krijgen een korting van 35%, waardoor de kosten tussen de 0 euro en 129,35 euro liggen, afhankelijk van het rapport dat je kiest.

Advertisement

Crypto steeds populairder

VIDEO: Crypto Aangifte: Eenvoudig Je Vermogen achterhalen bij Bitvavo - 2023 Update
Crypto Nederland

De Belastingdienst was vroeger maar weinig in het nieuws omtrent cryptocurrencies. Misschien heeft het feit dat de teller vorig jaar al op ongeveer 2 miljoen mensen stond een hoop veranderd aan de zaak. Toch valt het relatief gezien nog mee, in sommige andere Europese landen lag vorig jaar de adoptiegraad al een stuk hoger.

Post Views: 472

Sources


Article information

Author: Christopher Spears

Last Updated: 1704225961

Views: 953

Rating: 3.7 / 5 (73 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Spears

Birthday: 1932-01-21

Address: 322 Cole Villages Apt. 752, Bradleystad, NH 68679

Phone: +4764425941664893

Job: Article Writer

Hobby: Pottery, Basketball, Skateboarding, Animation, Card Games, Writing, Video Editing

Introduction: My name is Christopher Spears, I am a esteemed, unswerving, frank, brilliant, treasured, rich, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.